Vores måtter er produceret af plastik fra bl.a. verdenshavene

Ansvarlig virksomhedsdrift

Hos Måtteskift er ansvarlighed ikke et modefænomen, men en bærende del af vores DNA. Vores virksomhed er bygget op om og med ansvarlighed. Det er grundlæggende hos os, at brug-og-smid-væk-kulturen skader vores klode.

Vores måtter er produceret af genvundet nylongarn kaldet Econyl. Tekstilerne i måtterne består af 100 % upcyclet nylonaffald, blandt andet fra gammelt plastikaffald, gulvtæpper og fiskenet opsamlet fra verdenshavene.

Men ansvarlighed rækker for os langt ud over upcycling og miljø, det handler i den grad også om ansvarlighed over for vores medmennesker og vores unge mennesker. Derfor stiller vi os til rådighed for kommunens svagere borgere og tilbyder fast job i det omfang, det er muligt.

Samtidig bruger vi meget energi på at stå til rådighed for uddannelsesinstitutioner, som gerne vil lære mere om grønt iværksætteri. Vi har blandt andet har nogle gode forløb og projekter med Greve Gymnasium og Syddansk Universitet.

Millie måtteskift

Code of Care

Måtteskift er en del af Code of Care i Greve Kommune. Som en del af Code of Care gør vi os umage for at skabe de rette rammer og vilkår, som kan rumme den menneskelige, faglige og forretningsmæssige mangfoldighed. Vi vil gerne drive virksomhed i en ånd af god social samvittighed.

Millie fra Måtteskift er med i Task Force Greve, hvor vi har en fælles mission om, at flere virksomheder i Greve Kommune skal øge deres sociale ansvarlighed ved at tilbyde job til folk, der har brug for at komme ud i arbejdslivet.

Hos Måtteskift har vi ansat Wojciech, der startede med at gøre rent i tre timer om ugen, og i dag kommer han 2 x 3 timer om ugen. Vi udvider således arbejdsopgaverne og tiden, i takt med, han selv er klar til det.

måtteskift1

Fra fiskenet og affald til måtter

De hårdeste miljøproblemer er ofte dem, der ikke kan ses. Her er efterladte fiskenet i verdenshavene en af de store syndere. De driver rundt i havene og resulterer i utilsigtet fangst af delfiner, skildpadder og andre havdyr, som oftest dør, når de bliver indfanget i nettene.

Ifølge en rapport fra FAO og FN’s miljøprogram (UNEP) er de efterladte fiskenet et øget problem, på grund af en stigning i fiskeri og indførelsen af nye materialer til fiskenet, der ikke bliver nedbrudt naturligt.

Rapporten anslår, at net udgør en tiendedel (640.000 tons) af affaldet i verdenshavene.

Ifølge australske forskere er en af de største trusler mod havets dyreliv fiskeriredskaber som fiskenet, fiskeliner og bøjer. I en nyere undersøgelse kommer mindst 46% af affaldet i Great Pacific Garbage Patch, en havplastik-akkumulationszone mellem Californien og Hawaii, fra kasserede fiskenet.

ECONYL®

ECONYL®-fibre fremstilles af 100 % genanvendt plastik. Det kommer fra verdens mest effektive industrielle system til produktion af polyamidgarner. ECONYL®- fibre bliver brugt i alt fra måtter til tøj og møbler.

Nylonaffald, der forurener jorden, bliver omdannet til ECONYL®-nylon. På den måde kan vores måtter genbruges og genskabes til nye produkter igen og igen. uden brug af nye ressourcer. e ressourcer.

De brugte nylonmaterialer, som blandt andet fiskenet og gulvtæpper indsamles og forædles til råmaterialet caprolactam og ekstruderes til nye nylongarn, som udgør 100% af tekstilet i vores måtter.

Det reducerer mængden af affald og er en vigtig del af den cirkulære fremtid, vi alle bevæger os mod.

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.